De kwaliteit van het voeder bepaalt de kwaliteit van het ei.
Een scharrelkip verloopt dagelijks een flinke kilometer en heeft daarom extra energie uit de voeding nodig, waar daarentegen het stationair gedrag van een kooikip geen hoge energiewaarde vraagt aan de voeding. De voederfabrikant produceert voor deze 2 diersoorten een apart voeder; met verschillende calorische waarde en samenstelling. Om de kwaliteit van de eieren optimaal te houden, krijgen onze scharrelkippen voeder uitsluitend op basis van soja, mais en tarwe met een zo laag mogelijke concentratie aan genetisch gemanipuleerde granen.
Soja zorgt voor de nodige eiwitten, terwijl de calorieën in de dooier uit de vetten en de suikers van respectievelijk mais en tarwe gehaald worden.
De hoge concentratie aan mais in de voeding bezorgt de eierdooier naast de diepe warme oranje kleur, een hogere bindingswaarde; wat ten goede komt bij het bereiden van sausen en patisserie. Wat op zich een besparing oplevert naar het gebruik van maiszetmeel of andere voedingsadditieven.Naast de basisbestanddelen van hun voeding krijgen de dieren een verhoogde hoeveelheid kalk, ijzer, mineralen en vitamines toegediend.
De dieren krijgen in de scharrelruimte extra hooi, gras en stro om hun natuurlijke weerstand te verbeteren.
Wat in de kip gaat, komt in het ei. En het ei komt uiteindelijk op uw bord,
Een scharrelkip verloopt dagelijks een flinke kilometer en heeft daarom extra energie uit de voeding nodig, waar daarentegen het stationair gedrag van een kooikip geen hoge energiewaarde vraagt aan de voeding. De voederfabrikant produceert voor deze 2 diersoorten een apart voeder; met verschillende calorische waarde en samenstelling. Om de kwaliteit van de eieren optimaal te houden, krijgen onze scharrelkippen voeder uitsluitend op basis van soja, mais en tarwe met een zo laag mogelijke concentratie aan genetisch gemanipuleerde granen.
Soja zorgt voor de nodige eiwitten, terwijl de calorieën in de dooier uit de vetten en de suikers van respectievelijk mais en tarwe gehaald worden.
De hoge concentratie aan mais in de voeding bezorgt de eierdooier naast de diepe warme oranje kleur, een hogere bindingswaarde; wat ten goede komt bij het bereiden van sausen en patisserie. Wat op zich een besparing oplevert naar het gebruik van maiszetmeel of andere voedingsadditieven.Naast de basisbestanddelen van hun voeding krijgen de dieren een verhoogde hoeveelheid kalk, ijzer, mineralen en vitamines toegediend.
De dieren krijgen in de scharrelruimte extra hooi, gras en stro om hun natuurlijke weerstand te verbeteren.
Wat in de kip gaat, komt in het ei. En het ei komt uiteindelijk op uw bord,